Dieven stelen nieuwe keyless entry Mercedes in 30 seconden

Heeft u een auto die sleutelloos start? Bekijk deze video dan eens. Autodieven in het Britse Billericay (Essex) zijn vorige week in de nacht van woensdag op donderdag aan de haal gegaan met zijn dure Mercedes terwijl de sleutel gewoon in huis lag. En dat, wederom zonder in te breken!

De bewakingscamera aan de deur filmde hoe de twee autodieven met de nieuwe Mercedes wegreden, iets waar ze nog geen halve minuut voor nodig hadden. Op de beelden is te zien hoe de ene bij de portier staat terwijl de andere met speciaal scanapparatuur over de voordeur en de gevel van het huis beweegt. Met de computer scannen de dieven naar het signaal van de draadloze autosleutel (keyless entry), waarna ze dat verlengen zodat de auto denkt dat de sleutel in de buurt is.

Deze vorm van autodiefstal noemt men Relay Attack.  Lees hier meer over Relay attack.

Auto terugvinden na diefstal?

Door uw auto te voorzien van een peilzender terugvindsysteem van Moving Intelligence is uw auto na diefstal goed vindbaar zijn. De trackers zijn zeer klein, werken op GPS/GSM/RF en zijn voorzien van een eigen interne accu. Daardoor zijn ze overal in een voertuig te monteren of tijdelijk te plaatsten.

Ongeoorloofd starten voorkomen? 

Door uw voertuig te voorzien van onze SCM Klasse Startonderbreker, zoals de MiBlock van Moving Intelligence, is uw voertuig altijd beveiligd tegen diefstal of ongewenste gebruik. In de basis is de startonderbreker altijd ingeschakeld; ook als iemand met een sleutel het voertuig probeert te starten. Door uw eigen MiBlock pas in de buurt van de paslezer te houden kan de startonderbreker gedeactiveerd worden.

Nog beter is om een startonderbreker te gebruiken in combinatie met een voertuigvolgsysteem. De Mi50 is een voertuigvolgsysteem en in combinatie met de MiBlock een Kiwa SCM gecertificeerd Klasse Voertuigvolgsysteem.

Indien een voertuig is voorzien van een Mi50 en MiBlock is de MiBlock volledig te beheren via de MiApp. Onderstaand twee handige app functies:

Voertuig blokkeren volgens tijdschema: Via de Moving Intelligence app is het mogelijk om d.m.v. verschillende tijdsblokken aan te geven wanneer de pas nodig is om een voertuig te kunnen starten, bijvoorbeeld dagelijks van 23.00 tot 07.00 uur. In dit geval is het voertuig tussen 23.00 en 07.00 alleen te starten in combinatie met de bijbehorende autorisatiepas en sleutel.

Tijdelijk blokkeren: Parkeert u op een onveilige plek of een plek die u toch niet helemaal vertrouwt? Via de app is de startonderbreker realtime in te schakelen. Hierdoor is ongeoorloofd starten niet meer mogelijk, zelfs niet als de dief in het bezit is van een originele sleutel.