Opnieuw stijging autodiefstallen

In Nederland blijft diefstal van voertuigen zoals auto’s, bedrijfswagens en motoren een groot probleem. In 2022 is het aantal diefstallen opnieuw gestegen ten opzichte van 2021, daarbij zijn er opvallende automodellen gestegen in de lijst. Sommige modellen hebben zelfs een stijging van 900%! Gelukkig zijn er ook een hele hoop voertuigen teruggevonden dankzij voertuigbeveiligingssystemen uitgerust met tracer.

Zoals ieder jaar heeft het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) opnieuw alle autodiefstal cijfers van het afgelopen jaar verzamelt en is tot de conclusie gekomen dat het aantal autodiefstallen met maar liefst 11% gestegen is.

Met name de automodellen tussen de 2 en 5 jaar oud zijn erg gewild. Oudere auto’s zijn namelijk vaak niet voorzien van een track en trace systeem. Opvallend is dat ook de diefstal van hybride en elektrische voertuigen een stijging heeft van 74%. Toyota is in de totaliteit het meest gestolen automerk.

Bron: Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV)

Hoe voorkomt u diefstal?

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om uw auto (beter) te beveiligen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een live volgsysteem (Mi50) uitgerust met een startonderbreker (MiBlock). Op deze manier zorgt u ervoor dat niemand anders dan uzelf er met de auto vandoor kan gaan. Daarnaast is een draadloze peilzender (Mi01) installeren ook een goede optie. De Mi01 is namelijk het nummer 1 na-diefstal terugvindsysteem en heeft Europese dekking.

En mocht het op een of andere manier toch tot een diefstal komen, dan doet ons opsporingsteam er alles aan op uw voertuig terug te vinden. Bovenstaande systemen worden ook aanbevolen door verschillende autoverzekeraars.

Wilt u meer weten over wat Moving Intelligence in uw situatie kan betekenen? Neem dan contact op met onze Sales afdeling via sales@movingintelligence.nl.

Aanbevolen producten