SCM/CCV Alarm klassen

SCM/CCV Alarmklassen

Sinds 1 april 2019 is het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) de nieuwe eigenaar van het voormalige VbV Keurmerk Voertuigbeveiliging. Het keurmerk VbV/Kiwa SCM is verder gegaan onder de naam Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging.

Graag leggen we de verschillende SCM/CCV alarmklassen voor u uit.

STARTONDERBREKER

KLASSE 1

SCM/CCV Klasse 1 is de voormalige beveiligingsklasse ‘Startonderbreker’. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een systeem (startonderbreker) met twee automatisch ingeschakelde blokkeringen. Deze blokkeringen dienen ervoor te zorgen dat een voertuig uitgerust met een SCM/CCV gecertificeerde Klasse 1 startonderbreker niet op eigen kracht verplaatst kan worden.

ALARMSYSTEEM

KLASSE 2

SCM/CCV Klasse 2 is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse ‘Alarmsysteem’. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een SCM/CCV gecertificeerde Klasse 1 startonderbreker aangevuld met een inbraakdetectie met alarmering.

ALARMSYSTEEM MET HELLINGSHOEKDETECTIE

KLASSE 3

SCM/CCV Klasse 3  is het voormalige Klasse ‘Alarmsysteem met hellingshoekdetectie’. Een Alarmsysteem met hellingshoekdetectie is uitgerust met een Klasse 2 Alarmsysteem en een Klasse 1 startonderbreker. De detectoren in het alarmsysteem detecteren wanneer er een ongewone situatie met of in het voertuig plaatsvinden. Zodra het alarmsysteem dit detecteert zal de startmotor worden onderbroken.

VOERTUIGVOLGSYSTEEM

KLASSE 4/5

Kiwa SCM/CCV Klasse 4 en 5 is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse ‘Voertuigvolgsysteem’. Met een Kiwa SCM/CCV goedgekeurd voertuigvolgsysteem heeft u een beveiligingssysteem waarmee u uw auto beschermt tegen diefstal. Wordt uw auto toch gestolen, dan zorgt een Klasse 4 of 5 voertuigvolgsysteem ervoor dat uw auto terug gevonden kan worden.

In de meeste gevallen kan een voertuigvolgsysteem ook gebruikt worden voor rittenregistratie en wagenparkbeheer diensten.

PEILZENDER TERUGVINDSYSTEEM

KLASSE TV

Een Kiwa SCM/CCV Klasse TV goedgekeurd terugvindsysteem (peilzender) zorg ervoor dat een voertuig binnen 24 uur in Nederland teruggevonden kan worden.

KEYLESS ENTRY / GO

KE01

Vanaf 1 januari 2021 zijn de keuringsvoorschriften voor personenauto’s met Keyless Entry en/of Keyless Go gewijzigd. Lees alles over de Kiwa SCM/CCV KE01 certificering.