Elektrisch wagenpark vanaf 2030 verplicht

In 2027 zijn de allereerste zakelijke voertuigen met een verbrandingsmotor al niet meer welkom. Waarschijnlijk zal het in het begin gaan om de lichtere bedrijfswagens tot 3.500 kilo, daarna zijn ook de andere bedrijfswagen aan de beurt tot er in 2030 alléén nog elektrische zakelijke voertuigen zijn.

Het is daarom belangrijk alvast vooruit te kijken en een inschatting te maken over de mogelijkheden en eventuele kosten voor uw wagenpark. Niet alleen op het gebied van de aanschaf van een nieuw wagenpark, maar ook op het gebied van rittenregistratie en beveiliging.

Beveiliging en Rittenregistratie

Wist u dat niet alle rittenregistratiesystemen geschikt zijn voor elektrische voertuigen? Daardoor kan het zijn dat u noodgedwongen moet overstappen op een nieuw en onbekend systeem, zonder dat u de tijd heeft het systeem te leren gebruiken. Als gevolg kan het voorkomen dat u te laat uw ritten registreert of, bij een gecombineerd beveiligings- en rittenregistratiesysteem, uw gehele nieuwe wagenpark zonder beveiliging rondrijdt.

Gelukkig zijn alle beveiligings- en rittenregistratiesystemen van Moving Intelligence in ieder type auto te gebruiken, ongeacht het merk en motortype. Daardoor kunnen de systemen ook van uw oude voertuig, naar uw nieuwe voertuig overgezet worden.

Zo behoudt u het systeem dat u al gewend bent met bijbehorende data, zonder dat u kosten maakt voor de aanschaf van een geheel nieuw systeem.

EasyInstall Systemen

Onderstaande beveiligingssystemen zijn extra makkelijk te installeren en vereisen geen aanpassingen aan de bedrading van uw voertuig. Wel zo prettig wanneer u een elektrisch voertuig heeft of gaat aanschaffen.

Terugvindsysteem – Mi01

Onze Peilzender is een Kiwa SCM/CCV goedgekeurd Klasse TV, terugvindsysteem. Dit draadloze systeem zorgt ervoor dat uw bezittingen opgespoord kunnen worden bij diefstal.

Rittenregistratiesysteem – Mi100

Met ons rittenregistratiesysteem, de Mi100 hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het handmatig bijhouden van uw rittenadministratie. Het systeem houdt al uw gereden kilometers automatisch en realtime bij.

Alles-in-één Systeem

Wilt u liever één oplossing voor zowel voertuigbeveiliging als rittenregistratie, wagenparkbeheer en een CO2 dashboard voor het indienen van uw milieubelasting? Dankzij uitgebreid onderzoek hebben we ervoor gezorgd dat ook dit systeem in ieder (elektrisch) voertuig geïnstalleerd kan worden.

Voertuigvolgsysteem – Mi50

Het voertuigvolgsysteem (Mi50) kan gebruikt worden om uw voertuig te beveiligen, op te sporen en live te volgen, maar ook om rittenregistratie en rijstijlanalyse bij te houden. De Mi50 staat voor kwaliteit, snelheid en gemak. De Mi50 is niet voor niets door vele auto-importeurs in Nederland in het assortiment opgenomen.

Mogelijkheden voor uw situatie

Heeft u nog vragen of wilt u direct inzicht in de beste mogelijkheden in uw (komende) situatie? Neem dan gerust contact op met ons sales team via sales@movingintelligence.nl.

Aanbevolen producten

Verplichte registratie CO2 uitstoot

In de strijd tegen de opwarming van de aarde en klimaatverandering is het voor iedereen van belang rekening te houden met zijn of haar CO2 voetafdruk. Daarom heeft het Klimaatakkoord van Parijs, ondertekend door meer dan 200 landen, ambitieuze doelen gesteld voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Om deze doelen te bereiken, introduceren overheden milieuregels en -voorschriften die bedrijven verplichten hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Enkele van deze maatregelen zijn het invoeren van belastingen op voertuigen met verbrandingsmotor en het stellen van strengere milieueisen aan bedrijven. Vanaf 1 juli 2023 moeten bedrijven met meer dan 100 werknemers verplicht alle gereden kilometers in combinatie met de CO2 uitstoot, registreren. Dit betekent dat u op het moment van schrijven van dit artikel dus nog maar 5 maanden heeft om hierop te acteren.

Daarom is het van belang om nu stappen te nemen om CO2-uitstoot te verminderen, zodat u op tijd kunt voldoen aan deze nieuwe regelgeving. Dit doet u door slim te investeren in bijvoorbeeld groene technologieën en vernieuwingen. Alleen op die manier kunt u een positieve bijdrage leveren aan de aanpak van klimaatverandering. Tegelijkertijd kunt u uw bedrijfsresultaten verbeteren en uw kosten aan brandstof en onderhoud van uw wagenpark verminderen.

Inzicht in uw CO2 uitstoot

Moving Intelligence heeft een speciaal ontwikkeld CO2-dashboard om goede inzichten te krijgen. Dit dashboard toont via het online platform direct alle gegevens die u hiervoor nodig heeft. In een handig overzicht ziet u de gegevens van de totale of individuele CO2 uitstoot van uw voertuigen. Daarnaast krijgt u inzicht in het rijgedrag van uw medewerkers met een geavanceerde rijstijlanalyse. Tot slot is het uiteraard mogelijk deze gegevens automatisch om te zetten naar fiscus-proof rapportages, zodat u zonder moeite uw milieu-impact kunt aantonen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze Sales afdeling via sales@movingintelligence.nl.

Aanbevolen producten

Opnieuw stijging autodiefstallen

In Nederland blijft diefstal van voertuigen zoals auto’s, bedrijfswagens en motoren een groot probleem. In 2022 is het aantal diefstallen opnieuw gestegen ten opzichte van 2021, daarbij zijn er opvallende automodellen gestegen in de lijst. Sommige modellen hebben zelfs een stijging van 900%! Gelukkig zijn er ook een hele hoop voertuigen teruggevonden dankzij voertuigbeveiligingssystemen uitgerust met tracer.

Zoals ieder jaar heeft het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) opnieuw alle autodiefstal cijfers van het afgelopen jaar verzamelt en is tot de conclusie gekomen dat het aantal autodiefstallen met maar liefst 11% gestegen is.

Met name de automodellen tussen de 2 en 5 jaar oud zijn erg gewild. Oudere auto’s zijn namelijk vaak niet voorzien van een track en trace systeem. Opvallend is dat ook de diefstal van hybride en elektrische voertuigen een stijging heeft van 74%. Toyota is in de totaliteit het meest gestolen automerk.

Bron: Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV)

Hoe voorkomt u diefstal?

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om uw auto (beter) te beveiligen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een live volgsysteem (Mi50) uitgerust met een startonderbreker (MiBlock). Op deze manier zorgt u ervoor dat niemand anders dan uzelf er met de auto vandoor kan gaan. Daarnaast is een draadloze peilzender (Mi01) installeren ook een goede optie. De Mi01 is namelijk het nummer 1 na-diefstal terugvindsysteem en heeft Europese dekking.

En mocht het op een of andere manier toch tot een diefstal komen, dan doet ons opsporingsteam er alles aan op uw voertuig terug te vinden. Bovenstaande systemen worden ook aanbevolen door verschillende autoverzekeraars.

Wilt u meer weten over wat Moving Intelligence in uw situatie kan betekenen? Neem dan contact op met onze Sales afdeling via sales@movingintelligence.nl.

Aanbevolen producten

Eenvoudig uw rittenadministratie up-to-date houden

Met rittenregistratie binnen het Moving Intelligence platform kunt u gemakkelijk uw zakelijke en/of privé kilometers bijhouden voor bijtellingen en onkostendeclaraties. Door dit proces te automatiseren, bespaart u een hoop tijd en geld. Daarnaast heeft u direct de meest nauwkeurige en actuele gegevens beschikbaar, voor elke reis die u maakt. Wij leggen u graag verder uit waar u op moet letten.

Als u geen bijtelling betaalt moet u aan het eind van elk jaar aan kunnen tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé gereden heeft. Anders krijgt u alsnog een flinke naheffing en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Maar ook als u wel bijtelling betaalt wilt u toch kunnen aantonen hoeveel privékilometers u gereden heeft. Of misschien moet u uw zakelijke kilometers wel doorberekenen aan een klant, of aan kunnen tonen hoe vaak of hoe lang u ergens geweest bent. Allemaal redenen om het classificeren van uw ritten serieus te nemen.

Uw ritten classificeren als privé of zakelijk

De belastingdienst kent feitelijk twee verschillende classificaties voor uw ritten, PRIVÉ en ZAKELIJK. Woon-werk verkeer wordt als zakelijk gezien. Via de MiApp is het heel eenvoudig om uw classificaties bij te houden. Direct na elke gereden rit kunt u via HISTORIE uw rit inzien en beheren. U kunt elke rit direct classificeren, of de classificatie wijzigen. Ook kunt u eventuele afwijkende kilometers invullen, bijvoorbeeld als u tijdens de gebruikelijke rit naar uw werk om heeft moeten rijden vanwege wegwerkzaamheden of als u tijdens die rit uw kind op school heeft gebracht.

In de MiApp heeft u ook de mogelijkheid om een standaard classificatie voor alle ritten in te stellen. Als u in het menu naar OBJECTBEHEER gaat en het kenteken van uw auto selecteert krijgt u een aantal gegevens over uw auto te zien. Bij Ritten classificatie ziet u dat de standaard classificatie is ingeschakeld. Rijdt u bijvoorbeeld voornamelijk zakelijke ritten met uw auto dan is het aan te raden de standaard classificatie op zakelijk te houden. Rijdt u dan toch een keer een privé rit, dan past u dat eenvoudig voor die ene rit aan.

Kilometerstand valideren

En als u dan toch bij OBJECTBEHEER bent, voer dan ook gelijk uw actuele kilometerstand in. Het rittenregistratiesysteem dat ingebouwd is houdt de kilometerstand uiteraard voor u bij, maar er kan een afwijking zitten in de weergegeven kilometerstand in de MiApp en de kilometerstand op de teller van uw auto. Dat heeft te maken met het feit dat ons rittenregistratiesysteem GPS gebruikt om de gereden kilometers te meten en een auto doet dit via het aantal omwentelingen van de wielen. De belastingdienst staat een afwijking van maximaal 3% toe. Als u zichzelf aanwent om eens per kwartaal, maar beter nog eens per maand, uw kilometerstand in de MiApp te synchroniseren met uw kilometerteller, dan komt u daarmee nooit in de problemen.

U ziet, de MiApp biedt u meer dan u wellicht wist. Gebruikt u de MiApp nog niet? Download deze dan direct via de Google PlayStore of de AppStore!

De handleiding van de MiApp vindt u hier. Heeft u na het lezen daarvan nog vragen, neem dan gerust contact op met de specialisten van onze Aftersales afdeling via aftersales@movingintelligence.nl.

,

Diefstalcijfers laten dalende trend zien in 2021

In 2021 is er een dalende lijn zichtbaar als het gaat om het aantal gestolen personenauto’s, dat blijkt+ uit cijfers over de eerste drie kwartelen van dit jaar. De teller staat aan het einde van het derde kwartaal op 15257 gestolen voertuigen, waar dat in dezelfde periode in 2020 een totaal was van 19092. Een verschil van zo’n 20% dus en dat is goed nieuws. 

In de categorie van auto’s in de leeftijd van 3 jaar of jonger worden zo’n 24% minder auto’s gestolen en het in het oudere wagenpark is een vermindering van 13% zichtbaar.  Volkswagen blijft met stip het meest gestolen merk. Relatief gezien is Lexus het populairste merk, afgezet tegen het totale wagenpark.  

Het gemiddelde terugvindpercentage over het totaal aantal gestolen voertuigen is voor 2021 tot nu toe 35%. Dat is verontrustend, want een snelle rekensom levert dus op dat zo’n 9900 gestolen voertuigen voor altijd verdwijnen. 

Met een Moving Intelligence systeem in uw auto voorkomt u dat uw auto na diefstel niet meer teruggevonden kan worden. Onze Mi50 is in combinatie met de MiBlock startonderbreker de beste oplossing tegen het verdwijnen van uw kostbare bezit. Als het al lukt om uw auto te stelen, dan zorgt deze combinatie van producten ervoor dat uw auto teruggevonden kan worden. Laat u daarnaast ook nog een Mi01 Peilzender installeren, dan weet u haast zeker dat u het dievengilde te slim af bent. De Mi01 is namelijk het nummer 1 na-diefstal terugvindsysteem, met wereldwijde dekking. Niet voor niets hebben wij een terugvindpercentage van ruim 90%. Met Moving Intelligence bent u veilig! 

Meer informatie over wat Moving Intelligence voor de beveiliging van uw auto, boot, motor, scooter, camper, werkmaterieel of ander mobiel object kan betekenen? Neem contact op met ons Sales team via +31 88 99 000 00 of sales@movingintelligence.com.

bron: Stichting VbV Nieuwsbrief

12 tips om uw auto te beveiligen tegen inbraak en diefstal

Uit recente diefstalcijfers blijkt dat het aantal diefstallen van ‘rollende’ voertuigen nog steeds op een schrikbarende 23.000 stuks ligt. Ook het aantal inbraken is zorgwekkend te noemen. Er wordt nog altijd zo’n 45.000 keer ingebroken, wat onnodige rompslomp en schade oplevert.

U kunt zelf al veel doen om inbraak en diefstal te voorkomen, vaak door voor de hand liggende oplossingen. Wij geven u 12 tips om inbraak of diefstal te voorkomen, lees onze tips hier.

Benieuwd wat de mogelijkheden voor beveiliging van uw auto zijn? Neem contact op met onze Sales afdeling via 088-99 00 000 of sales@movingintelligence.com

bron: movingintelligence.com/nl/nieuws/12-tips-om-diefstal-en-inbraak-te-voorkomen/

, ,

Autoverkoper staat doodsangsten uit op motorkap van gestolen BMW M4

In de kleine Canadese stad London, Ontario, werd vorige week bij een autohandelaar een peperdure BMW M4 gestolen. De diefstal ging niet zonder slag of stoot voor een medewerker van de de autohandelaar, hij heeft zelfs geluk gehad dat hij het er levend vanaf heeft gebracht.

Dollemansrit

De dief, die in de rol van geïnteresseerde koper was gekropen, toonde interesse in de BMW M4 en vroeg nadat de auto gestart was of hij even achter het stuur mocht gaan zitten. De nietsvermoedende verkoper, die de sleutel van de auto nog op zak had, zag daar geen probleem in. Toen de dief achter het stuur had plaatsgenomen was het alleen nog een kwestie van gas geven. De dief rijdt de verkoper in zijn vlucht aan, waarop diezelfde verkoper geen andere keus heeft dan zich vast te grijpen aan de motorkap van de auto. Tevergeefs probeert de dief daarna tijdens een dollemansrit die niet zou misstaan in een film de verkoper van de auto af te schudden.
Na ruim een kilometer met snelheden van tegen de 100 kilometer per uur rond gescheurd te hebben kan de verkoper niets anders doen dan loslaten. Op een drukke doorgaande weg maakt hij een smak op het asfalt, maar weet wonder boven wonder toch op te staan, als hij naar de kant van de weg strompelt wordt hij daarbij nog bijna aangereden door de handlangers van de dief, die met de Audi A4 waarin ze aangekomen waren bij de autohandelaar langs het overige verkeer over de stoep scheurt.

 

Medewerker van de maand 2.0

De verkoper mag met recht Medewerker van de Maand 2.0 genoemd worden vanwege zijn poging de diefstal van de peperdure bolide te voorkomen. Die titel is echter een schrale troost, want tot op heden ontbreekt elk spoor van de gestolen BMW M4.

Wilt u voorkomen dat u BMW M4, of welk voertuig dan ook, gestolen wordt? Wij hebben de oplossing, het Mi50 voertuigvolgsysteem met jamming detectie. Hiermee is uw auto optimaal beveiligd tegen diefstal en mocht het onverhoopt toch zover komen, dan weten wij uw auto te vinden!

Benieuwd wat de mogelijkheden voor uw auto zijn? Neem contact op met onze Sales afdeling via 088-99 00 000 of sales@movingintelligence.com

,

Deelauto’s steeds vaker doelwit van diefstal

Deelauto’s worden in Nederland en België steeds populairder en inmiddels maakt volgens RTL Nieuws 1 op de tien Amsterdammers gebruik van een deelautoNiet gek dus dat je ze terugziet in vele steden en dorpen en in alle soorten en maten. Dit betrekkelijk simpele concept zorgt ervoor dat auto’s bewuster gebruikt worden, het scheelt in de kosten en het gebruik ervan draagt bij aan milieubewustzijn. Alleen net zoals bij andere auto’s zijn deze deelauto’s ook steeds vaker het doelwit van diefstal. Ook over de beveiliging van deelauto’s moet dus goed nagedacht worden. 

In Groningen werd onlangs op de parkeerplaats van een bedrijf een deelauto gestolen. Uit de camerabeelden bleek dat dit een doelgerichte actie was en geen gelegenheidsdiefstal. Steeds vaker worden zulke diefstallen gepleegd. Nog niet op de grote schaal zoals dat in Amerika gebeurt, daar werden ruim 100 deelauto’s gestolen door het toepassen van creditcardfraude. Zulke taferelen zullen we in Nederland nog niet snel aantreffen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Beveilig uw deelauto’s

Reden genoeg om ook over de beveiliging of het volgen van deelauto’s goed na te denken dus. De beveiligingsystemen van Moving Intelligence zijn uitermate geschikt om uw deelauto’s in de gaten te houden en te beveiligen tegen diefstal. Zo houdt u niet alleen real-time, en 100% fiscusproof, controle over wat er met uw deelauto’s gebeurt, maar bent u ook verzekerd van de beste beveiliging!

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor uw deelauto’s zijn? Neem dan contact op met Moving Intelligence, marktleider in voertuigbeveiliging

Website: movingintelligence.com

Bron: movingintelligence.com/nl/nieuws
, ,

Bedrijfswagens steeds populairder bij criminelen in Nederland

Waar bij diefstal van personenauto’s over de algehele linie een daling van 9,3% zichtbaar is, zien we bij de diefstal van bedrijfswagens een forse stijging in het eerste halfjaar van 2020. Dat zijn verontrustende cijfers, niemand wil namelijk dat zijn kostbare bezit verdwijnt in de handen van onbevoegden. Uw bedrijfswagen(s) is/zijn een belangrijk onderdeel van uw onderneming, diefstal brengt vervelende consequenties met zich mee voor zowel u als uw onderneming.

Lichte bedrijfswagens

Bedrijfswagens zijn er in alle soorten en maten, van een klein bestelautootje tot 25 meter lange LZV’s. Om een onderscheid te maken in de diefstalcijfers werkt het Landelijk Informatiecentrum Voertuigbeveiliging (LIV)- een samenwerking van Politie, Rijksdienst voor het Wegverkeer en het Verbond van Verzekeraars – met twee categoriën, lichte en zware bedrijfswagens.

In deze categorie is een gestage stijging van het aantal diefstallen waargenomen. In 33,4% van de diefstallen lukte het gelukkig om het gestolen voertuig terug te vinden. De zuidelijke provincies en de regio Rotterdam zijn populaire regio’s voor criminelen, daar worden de meeste diefstallen gepleegd. De voorkeur van het dievengilde ligt bij de merken Mercedes en Volkswagen.

Zware bedrijfswagens

Diefstal van zware bedrijfswagens is in dezelfde periode met 66,7% gestegen ten opzichte van het eerst halfjaar van 2019. In totaal werden tot 1 juli van dit jaar 35 vrachtwagens gestolen, 71% daarvan werd teruggevonden. Aanhangers en opleggers werden 27% meer gestolen, waarvan helaas maar 24% teruggevonden werd.

Beveiliging van uw bedrijfswagen

Volgens Hendrik Steller, manager van het LIV, moet bij bedrijfswagens beter nagedacht worden over de beveiliging; “De daling in diefstallen van personenauto’s staat in schril contrast met de forse stijging van lichte en zware bedrijfswagens en toont aan dat in zowel preventie als opsporing maatwerk wenselijk is”.

Dat maatwerk kunnen wij u bieden. Moving Intelligence is marktleider op het gebied van voertuigbeveiliging. Wij hebben ook voor uw bedrijfswagen, licht of zwaar, aanhanger of oplegger, de oplossing voor beveiliging in huis. Met onze voertuigvolgsystemen is uw bedrijfswagen 24/7 te volgen en monitoren. Uw aanhanger of oplegger is uit te rusten met een goed te verbergen trailer-volgsysteem of na-diefstal terugvindsysteem, niet groter dan een candybar. Onzichtbaar voor criminelen, online zichtbaar voor u in uw persoonlijke Moving Intelligence omgeving of via de MiApp. Waar beweging is, voegen wij controle toe.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze Sales afdeling via 088-9900000 of sales@movingintelligence.com en laat u informeren over uw maatwerkoplossing.

QUICK LINKS

bron: movingintelligence.com/nl/nieuws/bedrijfswagens-populair-bij-criminelen

 

, , ,

Auto-inbrekers strippen in één nacht vier BMW’s

In de nacht van zondag 14 op maandag 15 juni 2020 hebben auto-inbrekers in Beuningen voor tienduizenden euro’s schade aangericht. Ze sloegen op vier plekken toe en gingen ervandoor met onder meer navigatiesystemen, airbags en zelfs complete dashboards. Hun werkwijze staat op beeld en Opsporing Verzocht heeft er in de uitzending van dinsdag 14 juli aandacht aanbesteed. 

Signaal autosleutel

De criminelen braken die nacht twee keer in in auto’s op de Oerdonk en twee keer op de Kleidonk, steeds bij BMW’s. Een nacht later werden nog eens drie BMW’s gestript in het nabijgelegen Wijchen.
Met een speciaal apparaat vangen ze het signaal op van de autosleutel die in een woning ligt. Zodra dat is gelukt en het alarm van de auto is, slaan ze ongestoord hun slag – met dus forse schade als gevolg.

 

Wat kunt u doen?

Dit soort inbraken zijn vaak het werk van georganiseerde criminele bendes die door het hele land actief zijn. Deze vorm van criminaliteit noemt de politie ‘mobiel banditisme’. Meer informatie? Lees meer over ‘mobiel banditisme’.

 

 

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de auto-inbrekers zijn die in Beuningen  toesloegen in de nacht van 14 op 15 juni?
  • Wie heeft informatie over de huidige of een eerdere verblijfplaats van deze criminelen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Bron: opsporingverzocht.avrotros.nl