Eenvoudig uw rittenadministratie up-to-date houden

Met rittenregistratie binnen het Moving Intelligence platform kunt u gemakkelijk uw zakelijke en/of privé kilometers bijhouden voor bijtellingen en onkostendeclaraties. Door dit proces te automatiseren, bespaart u een hoop tijd en geld. Daarnaast heeft u direct de meest nauwkeurige en actuele gegevens beschikbaar, voor elke reis die u maakt. Wij leggen u graag verder uit waar u op moet letten.

Als u geen bijtelling betaalt moet u aan het eind van elk jaar aan kunnen tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé gereden heeft. Anders krijgt u alsnog een flinke naheffing en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Maar ook als u wel bijtelling betaalt wilt u toch kunnen aantonen hoeveel privékilometers u gereden heeft. Of misschien moet u uw zakelijke kilometers wel doorberekenen aan een klant, of aan kunnen tonen hoe vaak of hoe lang u ergens geweest bent. Allemaal redenen om het classificeren van uw ritten serieus te nemen.

Uw ritten classificeren als privé of zakelijk

De belastingdienst kent feitelijk twee verschillende classificaties voor uw ritten, PRIVÉ en ZAKELIJK. Woon-werk verkeer wordt als zakelijk gezien. Via de MiApp is het heel eenvoudig om uw classificaties bij te houden. Direct na elke gereden rit kunt u via HISTORIE uw rit inzien en beheren. U kunt elke rit direct classificeren, of de classificatie wijzigen. Ook kunt u eventuele afwijkende kilometers invullen, bijvoorbeeld als u tijdens de gebruikelijke rit naar uw werk om heeft moeten rijden vanwege wegwerkzaamheden of als u tijdens die rit uw kind op school heeft gebracht.

In de MiApp heeft u ook de mogelijkheid om een standaard classificatie voor alle ritten in te stellen. Als u in het menu naar OBJECTBEHEER gaat en het kenteken van uw auto selecteert krijgt u een aantal gegevens over uw auto te zien. Bij Ritten classificatie ziet u dat de standaard classificatie is ingeschakeld. Rijdt u bijvoorbeeld voornamelijk zakelijke ritten met uw auto dan is het aan te raden de standaard classificatie op zakelijk te houden. Rijdt u dan toch een keer een privé rit, dan past u dat eenvoudig voor die ene rit aan.

Kilometerstand valideren

En als u dan toch bij OBJECTBEHEER bent, voer dan ook gelijk uw actuele kilometerstand in. Het rittenregistratiesysteem dat ingebouwd is houdt de kilometerstand uiteraard voor u bij, maar er kan een afwijking zitten in de weergegeven kilometerstand in de MiApp en de kilometerstand op de teller van uw auto. Dat heeft te maken met het feit dat ons rittenregistratiesysteem GPS gebruikt om de gereden kilometers te meten en een auto doet dit via het aantal omwentelingen van de wielen. De belastingdienst staat een afwijking van maximaal 3% toe. Als u zichzelf aanwent om eens per kwartaal, maar beter nog eens per maand, uw kilometerstand in de MiApp te synchroniseren met uw kilometerteller, dan komt u daarmee nooit in de problemen.

U ziet, de MiApp biedt u meer dan u wellicht wist. Gebruikt u de MiApp nog niet? Download deze dan direct via de Google PlayStore of de AppStore!

De handleiding van de MiApp vindt u hier. Heeft u na het lezen daarvan nog vragen, neem dan gerust contact op met de specialisten van onze Aftersales afdeling via aftersales@movingintelligence.nl.