De afgelopen weken hebben criminelen in Londen het gemunt op peperdure auto’s. De Londense politie waarschuwt voor criminelen die hightech snufjes inzetten om de peperdure wagens in een mum van tijd te stelen. Op bovenstaande bewakingscamera is te zien hoe recent een nieuwe BMW op de oprit van een huis in Londen binnen 50 seconden werd meegenomen.

Auto van 60.000 euro binnen vijftig seconden gestolen

Vijftig seconden duurde het tot de dieven de nieuwe BMW van 60.000 euro voor de deur meenamen. De eigenaar het voertuig werd nog wakker door het geluid van de startende motor, maar de dieven waren al weg voordat hij door het raam kon kijken. De Londense politie spreekt van een vierde keer deze maand dat er een voertuig op deze manier werd gestolen.

Vorig jaar brachten onderzoekers uit Birmingham al het bericht naar buiten dat het dievengilde gebruik maakt van hightech radioscanners om het radioverkeer tussen sleutel en voertuig op te vangen of na te bootsen. Volgens de onderzoekers hoeft een kwaadwillende slechts vier tot acht keer het sleutelsignaal op te vangen. Om het voertuig daarna te kunnen ontgrendelen kan via een simpel programma het rekenwerk worden uitgevoerd. Uw voertuig kan op deze manier op ieder moment van de dag onopgemerkt mee worden genomen.


Auto terugvinden na diefstal?

Door je auto te voorzien van een peilzender terugvindsysteem van Moving Intelligence is je auto na diefstal goed vindbaar zijn. De trackers zijn zeer klein, werken op GPS/GSM/RF en zijn voorzien van een eigen interne accu. Daardoor zijn ze overal in een voertuig te monteren of tijdelijk te plaatsten.


Niet alleen dure auto’s zijn doelwit

De Londense politie waarschuwt dat dergelijke technologie eerder vooral werd gebruikt om peperdure wagens te stelen. “Maar de technologie is nu al wijdverspreid, waardoor de technologie gebruikelijker zullen worden onder autodieven.”

Vorig jaar nog testte een Duitse autoclub 24 verschillende merken van auto’s, zoals Volkswagens, Audi’s, BMW’s, Toyota’s en Fords. Alle auto’s waren in enkele seconden open, met een apparaat dat werd gebouwd met alledaagse elektronische onderdelen.

Ongeoorloofd starten voorkomen? 

Door uw voertuig te voorzien van onze Klasse Startonderbreker, zoals de MiBlock van Moving Intelligence, is uw voertuig altijd beveiligd tegen diefstal of ongewenste gebruik. In de basis is de startonderbreker altijd ingeschakeld; ook als iemand met een sleutel het voertuig probeert te starten. Door uw eigen MiBlock pas in de buurt van de paslezer te houden kan de startonderbreker gedeactiveerd worden.

Nog beter is om een startonderbreker te gebruiken in combinatie met voertuigvolgsysteem. De Mi50 is een voertuigvolgsysteem en in combinatie met de MiBlock een Kiwa SCM gecertificeerd Klasse Voertuigvolgsysteem (voorheen Klasse 4/5). Deze beveiligingsklasse wordt vaak geëist door verzekerings- en leasemaatschappijen bij voertuigen boven een bepaalde cataloguswaarde of bij voertuigen die diefstalgevoelig zijn. Met de Mi50 en MiBlock voldoet u aan alle gestelde officiële eisen, automatische meldingen bij verplaatsing van uw voertuig zonder dat het contact aan is en automatische blokkade in het geval van jamming detectie. Daarnaast is koppeling met de PAC (Particuliere Alarm Centrale) onderdeel van de Moving Intelligence dienstverlening.

Uw voertuig extra beveiligen? 

Er zijn verschillende manieren om uw voertuig extra te beveiligen tegen diefstal. Daarbij kunt u oa. denken aan een startonderbreker, voertuigvolgsysteem of een na-diefstal systeem (terugvindsysteem).

Bestel uw terugvindsysteem in onze weshop

Wat is een na-diefstal systeem?

Een na-diefstal systeem (terugvindsysteem) zorgt ervoor dat voertuigen na diefstal goed vindbaar zijn. De systemen zijn zeer klein en zijn voorzien van een eigen interne accu. Daardoor zijn ze overal in een voertuig te monteren of tijdelijk te plaatsten.

Meer over na-diefstal systemen