Startonderbreker

Wat is een startonderbreker?

Wat is een startonderbreker?

In de Europese Unie is sinds 1998 iedere nieuwe auto verplicht uitgerust met een elektronische startonderbreker, m.u.v. Tesla Model S en Tesla Model 3. Met deze onderbreker is het nog moeilijker een auto te stelen als de sleutel niet in het stopcontact zit.

Een startonderbreker is dan ook een extra beveiliging en zorgt ervoor dat een voertuig niet zonder sleutel start en meegenomen kan worden.

Kiwa SCM Alarm Klasse Startonderbreker
Een SCM Klasse Startonderbreker is de voormalige beveiligingsklasse 1. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een elektrisch systeem, de startonderbreker, met ten minste twee automatisch ingeschakelde blokkeringen:

  1. Blokkering van de startmotor
  2. Blokkering van een ander systeem in het voertuig, meestal de brandstofvoorziening.

Deze alarmklasse bevat geen inbraakdetectie of alarmering en is enkel bedoeld als startonderbreking. Bij voertuigen die af-fabriek zijn voorzien van een SCM goedgekeurde startonderbreker werkt deze startonderbreker op het motormanagement van het voertuig.
Deze startblokkeringen dienen ervoor te zorgen dat een voertuig uitgerust met een SCM gecertificeerde startonderbreker (Klasse 1) niet op eigen kracht verplaatst kan worden.

MiBlock

De MiBlock Startonderbreker is de SCM Klasse 1 beveiliging voor uw voertuig. De MiBlock Startonderbreker van Moving Intelligence zorgt ervoor dat uw voertuig niet ongewenst gestart kan worden.

De MiBlock is een intelligente startonderbreker die stand alone kan worden ingebouwd maar ook gekoppeld kan worden aan het Mi50 Voertuigvolgsysteem van Moving Intelligence. Indien u ervoor kiest om de startonderbreker te gebruiken in combinatie met het Mi50 voertuigvolgsysteem zal in geval van jamming detectie de MiBlock automatisch geactiveerd worden. Na jamming detectie is een extra autorisatie, naast de autosleutel, nodig om uw voertuig te kunnen starten. Kiest u alleen voor de MiBlock, dan voldoet uw beveiligingssysteem aan SCM Klasse Startonderbreker met extra autorisatie (voorheen klasse 1).

Voordelen van de startonderbrerker

  • Stand alone als SCM Klasse Startonderbreker (voorheen Klasse 1)
  • Via app tijdstippen voor onderbreking zelf te bepalen
  • Kalenderfunctie voor tijd blokkade
  • In combinatie met Mi50 als SCM Klasse Voertuigvolgsysteem (voorheen Klasse 4/5)

Startonderbreker beheren via app? 

Indien een voertuig is voorzien van een MiBlock startonderbreker en de Mi50 van Moving Intelligence is de startonderbreker zowel via de app op een smartphone en tablet en via het online platform volledig te beheren.