Alarm Klasse 4

SCM Klasse Voertuigvolgsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige SCM Klasse 4 Alarm (én SCM Klasse 5 alarm), aangevuld met een extra startonderbreker.

Een voertuigvolgsysteem is een beveiligingssysteem waarmee uw auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden. Dit beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem (Mi50) en een startonderbreker (MiBlock).

Een voertuigvolgsysteem is gekoppeld aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer). Deze PAC-meldkamer staat in direct contact met de landelijke politie. Zodra een voertuig wordt gestolen, of in beweging is zonder motorcontact, zal er een sabotagemelding naar de PAC-meldkamer worden verzonden. De meldkamer neemt opvolgend, ter verificatie, contact met de eigenaar/berijder van het voertuig op.

In geval van diefstal en een officiële diefstal melding wordt een particulier opsporingsbureau (POB) en de politie ingeschakeld.

Kiwa SCM geeft enkel Klasse Voertuigvolgsysteem certificaten uit wanneer het voertuig ook voorzien is van Kiwa SCM gecertificeerde basis beveiliging. Dit kan in de vorm van:

  • SCM Klasse Startonderbreker
  • SCM Klasse Alarmsysteem
  • SCM Klasse Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

De Mi50 van Moving Intelligen kan tevens ook gebruikt worden als voorwaarden rittenregistratiesysteem en is voorzien van het Keurmerk RittenRegistratieSystemen. Daarmee kunt u rekenen op een 100 procent sluitende, betrouwbare en fiscusproof rittenregistratie. De  juistheid van uw rittenadministratie voor de Belastingdienst is daarmee gegarandeerd en kan u rekenen op een veilige omgang van privacy en fraudegevoelige data.

Lees hier meer over rittenregistratie