Welke beveiligingsklasse heeft mijn auto?

Welke beveiligingsklasse heeft mijn auto?

U heeft een nieuwe of tweedehands auto gekocht en wil nu weten welke beveiligingsklasse er in uw voertuig aanwezig is. Een goede autobeveiliging voor uw voertuig is een verstandig keuze en wordt vaak geeist door de verzekeraar. Welke beveiligingsklasse uw verzekeraar eist hangt af van de soort voertuig en de autoverzekering die u wenst af te sluiten. Welke klasse er door uw verzekeringsmaatschappij wordt geëist kunt u vinden in de polisvoorwaarden. 

Maar hoe en waar achterhaalt u de huidige beveiligingsklasse van uw voertuig en welke Kiwa SCM beveiligingsklasse zijn er? 

De autobeveiliging in Nederland is door de Kiwa SCM opgedeeld in vijf verschillende beveiligingsklasse;

Voertuigen die na 1998 op de markt zijn gebracht zijn standaard voorzien van een Kiwa SCM goedgekeurde startonderbreker (Klasse 1), m.u.v. Tesla Model S en Tesla Model 3.

Hulp nodig?

Op de website van voertuig beveiligingsbedrijf Moving Intelligence kunt u een handige wizard doorlopen om het juiste Kiwa SCM Klasse systeem te kiezen. Tevens  vindt u een overzicht van alle verzekeringsmaatschappijen waar zij mee samenwerken. Ga naar movingintelligence.com 

BEVEILIGINGSKLASSE NAAMTOELICHTING – WAT HEB IK NODIG?
Startonderbreker (voorheen Klasse 1)Kiwa SCM goedgekeurde startonderbreker = Klasse 1
Alarmsysteem (voorheen Klasse 2)Klasse 1 + Kiwas SCM goedgekeurd Alarmsysteem met inbraakdetectie en alarm = Klasse 2
Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen Klasse 3)Klasse 2 + sabotagesignalering en hellingshoekdetectie = Klasse 3
Voertuigvolgsysteem (voorheen Klasse 4/5)Klasse 1, 2 of 3 + Voertuigvolgsysteem = Klasse 4/5
Terugvindsysteem Kiwa SCM goedgekeurd terugvindsysteem (peilzender)

Waar kan ik mijn beveiligingsklasse vinden? 

In de meeste gevallen dient u bij uw autodealer te zijn om de beveiligingsklasse van uw auto te achterhalen. Vaak staat de beveiligingsklasse ook vermeld in de autopapieren. 

Hulp nodig?

Bezoek de website van Moving Intelligence (movingintelligence.com) of neem contact op via het contactformulier.