Welke beveiligingsklasse heeft mijn auto?

Welke beveiligingsklasse heeft mijn auto?

U heeft een nieuwe of tweedehands auto gekocht en wil nu weten welke beveilingsklasse er in uw auto aanwezig is. Een goede autobeveiliging voor uw voertuig is verstandig voor uzelf en wordt vaak geeist door de verzekeraar. Welke beveilingsklasse uw verzekeraar eist hangt af van de soort autoverzekering en kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. 

Maar hoe en waar achterhaald u de huidige beveilingsklasse van uw voertuig en welke Kiwa SCM beveiligingsklasse zijn er? 

De autobeveiliging in Nederland is door de Kiwa SCM opgedeeld in vijf verschillende beveilingsklassen;

Voertuigen die na 1998 op de markt zijn gebracht zijn standaard voorzien van een Kiwa SCM goedgekeurde startonderbreker (Klasse 1), m.u.v. Tesla Model S en Tesla Model 3.

Hulp nodig?

Op de website van voertuig beveiligingsbedrijf Moving Intelligence kunt u een handige wizard doorlopen om het juiste Kiwa SCM Klasse systeem te kiezen. Tevens  vindt u een overzicht van alle verzekeringsmaatschappijen waar zij mee samenwerken. Ga naar movingintelligence.com 

BEVEILIGINGSKLASSE NAAMTOELICHTING – WAT HEB IK NODIG?
Startonderbreker (voorheen Klasse 1)Kiwa SCM goedgekeurde startonderbreker = Klasse 1
Alarmsysteem (voorheen Klasse 2)Klasse 1 + Kiwas SCM goedgekeurd Alarmsysteem met inbraakdetectie en alarm = Klasse 2
Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen Klasse 3)Klasse 2 + sabotagesignalering en hellingshoekdetectie = Klasse 3
Voertuigvolgsysteem (voorheen Klasse 4/5)Klasse 1, 2 of 3 + Voertuigvolgsysteem = Klasse 4/5
Terugvindsysteem Kiwa SCM goedgekeurd terugvindsysteem (peilzender)

Waar kan ik mijn beveiligingsklasse vinden? 

In de meeste gevallen dient u bij uw autodealer te zijn om de beveiligingsklasse van uw auto te achterhalen. Vaak staat de beveiligingsklasse ook vermeld in de autopapieren. 

Hulp nodig?

Bezoek de website van Moving Intelligence (movingintelligence.com) of neem contact op via het contactformulier.